Tietosuoja

Vastuullisuus

Tact Finance Oy on vastuullinen ja luotettava suomalainen rahoistualan yritys

Tact Finance Oy:n kaikki lainatuotteet on tarkoitettu osaksi toimivaa arkea ja taloudenhallintaa. Emme myönnä lainaa henkilöille, joilla on jo vaikeuksia henkilökohtaisen talouden hoidossa tai maksuhäiriömerkintä. Tarkistamme aina kaikkien lainaa hakevien henkilöiden takaisinmaksukyvyn sekä taloudellisen tilanteen. Näiden tietojen perusteella myönnämme henkilölle hänen tilanteeseensa sopivan lainan tai mikäli katsomme parhaaksi emme juuri nimenomaisella hetkellä myönnä lainaa. Päätös on aina tapauskohtainen.

Lainakielto

Asiakaspalvelumme neuvoo asiakkaitamme, mikäli tilanne muuttuu ja asiakas kohtaa hetkellisiä tai jatkuvampia taloudellisia haasteita. Asiakkaan on aina halutessaan mahdollista asettaa itselleen lainakielto, joka voi olla pysyvä tai määräaikainen.

Mikäli olet asiakkaamme ja koet tarvitsevasi neuvoja, voit ottaa yhteyttä asiakaspalvelvuumme ja sopia maksuohjelman muutoksesta, pyytää lainakiellon tai keskustella muista vaihtoehdoista. Tavoitat meidät numerosta 06000 55000. Voit lähettää sähköpostia lainapalvelusi sähköpostiosoitteeseen asiakaspalvelu@tactfinance.fi.

Tunnista maksuvaikeudet

Tulot ja menot on hyvä aina suhteuttaa toisiinsa ja seurata omia tai perheen menoja. Mihin rahaa kuuluu, mikä on kuukauden todellinen kulutusmäärä ja mistä olisi hyvä tinkiä. Seurantaa on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin, jotta talouden todellinen tilanne on selvillä. Varsinkin jos työtilanteessa tapahtuu muutoksia, joudut työttömäksi tai lomautetuksi tai siirrytkin työelämästä opiskelijaksi, voi taloudellinen tilanne muuttua paljon. Tällöin kulutuksen uudelleenarviointi on paikallaan.

Selkeimpiä merkkejä maksuvaikeuksista voivat olla:

  • Maksat laskusi usein myöhässä
  • Saat huomautuslaskuja useammin kuin kerran ja useammalta laskuttajalta
  • Sinulla on useita lainoja eri lähteistä
  • Tulosi eivät kata kuukausittaisia menojasi useampana kuukautena
  • Ostat usein tuotteita, joihin sinulla ei ole varaa

Maksuvaikeuksissa ota rohkeasti yhteyttä

Jos huomaat että laskujen maksu alkaa myöhästellä ja taloudellinen tilanne painaa mieltäsi, ota rohkeasti yhteyttä laskuttajaan tai laskuttajiin. Yleensä laskuttajilla on tarjota erilaisia joustavia vaihtoehtoja, jotka auttavat ainakin tilapäisissä haasteissa. Älä missään tapauksessa anna laskupinon kertyä, vaan hoida asiat napakasti. Näin voit myös välttyä ylimääräisiltä huomautus- ja perintäkuluilta.

Jos kyse on laina-asioista, voit pyytää lainanmyöntäjää asettamaan lainakiellon, joka ehkäisee ainakin lisävelkaantumisen. Voit tiedustella mahdollisuutta sopia maksuohjelmaan joustavampi maksuaikataulu. Voit myös ottaa yhteyttä paikkakuntasi velkaneuvontaan tai Takuu-Säätiöön.

Apua maksuvaikeuksiin

Seuraavilta tahoilta voit hakea apua, kun huomaat joutuvasti maksuvaikeuksiin ja tarvitset tukea: